Участь у вебінарі «Академічна доброчесність: виклики, проблеми та перспективи»

Отримано довгоочікувані сертифікати за результатами навчання за програмою вебінару «Академічна доброчесність: виклики, проблеми та перспективи», який було проведено 6 березня 2024 року. Участь у заході взяла к.е.н., ст. викладач кафедри фінансів, банківської справи та страхування Тетяна Шпомер.

Вебінар було організовано на базі Національного університету «Запорізька політехніка». З вітальним словом до учасників звернулись Віктор Грешта, ректор НУ «Запорізька політехніка; Юлія Гришина, народна депутатка України 9-го скликання, д. юр. н., Голова Підкомітету з питань вищої освіти Комітету з освіти, науки та інновацій Верховної Ради України; Андрій Бутенко, к.іст.н., голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти; Михайло Винницький, Ph.D., заступник міністра освіти і науки України.

В якості спікерів у роботі онлайн-зустрічі взяли участь:

– Іван Назаров, д. юр. н., професор, заступник голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти виступив з доповіддю на тему «Проблеми застосування та вдосконалення законодавства щодо забезпечення академічної доброчесності»;

– Володимир Бахрушин, д.ф.-м. н., професор НУ «Запорізька політехніка», член Національної команди експертів з реформування вищої освіти провів роздуми на тему «Навіщо потрібна академічна доброчесність?»;

– Євген Ніколаєв, директор Аналітичного центру «ОсвітАналітика» Київського університету імені Бориса Грінченка зосередив увагу на темі «Актуальні виклики для академічної доброчесності на початку 2024 року»;

– Руслан Куликовський, к.т.н., доцент, проректор НУ «Запорізька політехніка» розкрив актуальні питання сьогодення «Генеративний штучний інтелект та академічна доброчесність. Світові тенденції».

Основна мета вебінару – підвищення обізнаності учасників щодо проблем забезпечення академічної доброчесності, ознайомлення з перспективами розвитку національного законодавства України у цій сфері, а також обговорення сучасних викликів та можливостей, які виникають на перетині академічної доброчесності та розвитку штучного інтелекту.

Щира вдячність модератору Олені СКУЙБІДІ, спікерам та всім причетним до організації заходу за важливість і необхідність порушення актуальних питань академічної доброчесності.