Інтерактивне заняття на тему «Партисипативне бюджетування як інструмент підвищення добробуту мешканців територіальних громад України» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування»

27.03.2023 р. керівницею навчальної лабораторії «CreativeFinlab» Національного університету «Чернігівська політехніка» д.е.н., професоркою Парубець О. М. було проведено інтерактивне заняття на тему «Партисипативне бюджетування як інструмент підвищення добробуту мешканців територіальних громад України» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». Заняття проводилось в рамках підтримки ініціативи Національного банку України щодо проведення заходів Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей).
Впродовж заняття у формі вікторини були розглянуті питання історії розвитку партисипативного бюджетування; особливостей складання партисипативного (громадського) бюджету; прозорості і відкритості процесу впровадження і реалізації бюджету участі, активізації участі місцевих мешканців в процесі учасницького бюджетування.

Здобувачі вищої освіти мали змогу ознайомитися з бюджетами участі, що були реалізовані в громадах України та м. Чернігова, представити свої ідеї щодо розробки партисипативного бюджету у вигляді презентацій. Представлені майбутніми магістрами проєкти бюджету участі розкривають можливості вирішення питань соціально-економічного розвитку громади м. Чернігова та її післявоєнного інвестиційно-інноваційного відновлення, а також спрямовані на підвищення добробуту місцевих мешканців.

GMW2023
#PlanYourMoney
#PlantYourFuture
#GMW2023
#LearnSaveEarn
#GMWUkraine2023
#ГраНавчанняДобробут